Mitä tarjoamme

Maastoratsastuksia, heppaleirejä, kursseja, tapahtumia ja hyvinvointilomiaMaastoratsastukset 

Maastoretket maastakäsin

Järjestämme maastoratsastuksia ympäri vuoden kaikentasoisille ratsastajille. Ratsastamme rauhalliseen tahtiin satumaisen kauniissa metsä- ja järvimaisemissa. Aloittelijamaastoissa ohjaajat aina maastakäsin mukana. Hevosemme ovat kokeneita maastossa kulkijoita. Rauhallisiin maastoratsastuksiin pääsee 4 ratsukkoa kerrallaan. Vauhdikkaammat yksityismaastot tilauksesta myös mahdollisia kokeneemmille ratsastajille, nämä mahdollisia 1-2 henkilölle kerrallaan. 

Huomioithan, että tallimme vakuutukset eivät kata ratsastajia eikä hevosten käsittelijöitä, joten suosittelemme lämpimästi oman tapaturmavakuutuksen hankkimista. Koulutettu, kiltti ja rauhallinen hevonen on silti eläin, jonka kanssa voi sattua onnettomuuksia yllättävissä tilanteissa, huolellisista varotoimista huolimatta. 

Hevostemme hyvinvoinnin takaamiseksi huomioithan tallimme käytännön ratsastajan painorajoista, jotka vaihtelevat hevoskohtaisesti ja ratsastajan taitotason (=kehon hallinnan ja tasapainon) mukaan 60-100kg välillä. Ethän siis loukkaannu, kun kyselemme kokoasi, tarkoituksenamme on vain välttää turhia kipua ja vammoja hevosillamme, koska he ovat rakkaita perheenjäseniämme ja haluamme heidän elävän mahdollisimman pitkän ja kivuttoman elämän kanssamme. 

Mikäli painorajojen puitteissa ratsastus ei onnistu tai sinua muuten vain kiinnostaa hevosten käsittely maasta käsin, järjestämme säännöllisesti ohjattuja maastoja, jonne voit lähteä nautiskelemaan luonnon rauhasta ja hevosen rauhoittavasta läsnäolosta itse hevosta taluttaen maasta käsin. 

Peruutukset tehtävä viimeistään edellisenä päivänä, sairauden vuoksi peruutus onnistuu milloin tahansa. Ohjaajan sairastuessa kaikki ratsastukset siirretään toiseen ajankohtaan. 

Maastoja kesäisin (selästä ja/tai maasta käsin): 

Arki-iltaisin klo 18 varausten mukaan

Ratsastuksia järjestetään myös viikonloppuisin sopimuksen mukaan, silloin kun ei ole leirejä viikonloppuna.
Ota yhteyttä sopivan ajan sopimiseksi. 


Maastoja syksyllä ja talvella (selästä ja/tai maasta käsin): 
Arki-iltaisin klo 18 sopimuksen mukaan

                                                                               Lauantaisin klo 10 ja klo 12

Sunnuntaisi klo 10 ja klo 12


Heppaleirit

Syksyn 2022 heppaleirien ajankohdat: 

Päiväleirit perheen pienimmille (alle 3-8v.):
- 16.10.2022 klo 10-13

Yön yli leirit kouluikäisille lapsille:

- Syyslomaleiri 17.-19.10.2022 (3 päivää)
- Jouluinen heppaleiri 17.-18.12.2022 (2 päivää)

Uutta palvelutarjonnassa!

Äiti-lapsi- leiri 21.-23.10.2022
- Maastoratsastusta ja monipuolista touhuilua hevosten parissa yhdessä lapsen kanssa,
ohjelma suunnitellaan ryhmän toiveiden ja taitotason mukaisesti


Päiväleirien ohjelmassa mm:
- hevosten hoitamisen harjoittelua
- talutusratsastusta lähimaastossa
- hevosajelua
- keppiheppastelua


Yön yli leirien ohjelmassa toiveiden mukaisesti mm:

- maastoratsastusta
- istuntaharjoitteita kentällä ilman satulaa
- kärriajelun harjoittelua
- hevosten hoidon ja varustamisen harjoittelua
- hevosten maastakäsittelyn harjoittelua
- hevosten ruokintaa
- talvisin rekiajelua ja hiihtoratsastusta
- saunomista ja paljuilua
- makkaranpaistoa nuotiolla
- leffailta


Yleistä infoa heppaleireistä: 

Leirimme soveltuvat parhaiten aloitteleville ratsastajille, mutta myös kokeneemmille lapsiratsastajille, jotka haluavat oppia uudenlaisia taitoja hevosten kanssa, mitä ei ratsastuskoulujen hektisessä arjessa ole mahdollista opetella. Leireillä ratsastukset rauhallisia metsälenkkejä, ei vauhtimaastoja. 

Leireillämme on suomenhevosia, islanninhevonen ja lämminverisiä hevosia. Kaikki hevosemme ovat todella kilttejä, rauhallisia, maasto- ja liikennevarmoja. Aloittelijoiden maastoratsastuksissa ohjaajat on aina maastakäsin mukana. Osalla kesäleireistä vierailevina tähtinä myös minishettiksiä. 

Päiväleireille voi osallistua myös vanhemman sisaruksen tai oman vanhempansa kanssa. 

Leireille ilmoittautuminen on sitova. Peruutukset muista syistä kuin sairastumisen vuoksi tehtävä viimeistään 2 viikkoa ennen leirin alkua. Tämän jälkeen tehtävistä peruutuksista, joihin ei ole terveydellistä syytä, laskutamme leirin hinnan kokonaisuudessaan. Mikäli leirillä ei ole riittävästi osallistujia tai tallin omistaja sairastuu, leiri perutaan ja kaikki siihen mennessä maksetut maksut palautetaan.

Hintatiedot löydät tästä:


Kurssit

Irti peloista ja takaisin hevosten pariin- kurssi

Ajankohta: kevät 2023, tarkemmat päivät julkaistaan myöhemmin

Kurssin ajatuksena on ajan kanssa ja rauhassa työstää mahdollisia hevosten parissa olemiseen liittyviä pelkoja tai jännitteitä sekä keskustelun että käytännön harjoitusten avulla. Tavoitteena on saavuttaa rento ja vapautunut olo hevosten parissa molemminpuolisen luottamuksen avulla. Ryhmäkerrat koostuvat vertaistuellisesta keskustelusta, rauhassa hevosiin tutustumisesta ensin maastakäsin ja sittemmin myös selästä käsin mikäli siltä tuntuu. Hyödynnämme hengitys- ja rentoutusharjoituksia pelkojen työstämisessä. Ohjaajina kurssilla toimivat psykiatrinen sairaanhoitaja Sanna Nykänen ja psykiatrinen sairaanhoitaja Eveliina Honkanen. Molemmilla ohjaajilla on omakohtainen kokemus hevosten ja ratsastamisen pelkäämisestä ja pelkojen voittamisesta. 

Yhdessä onnistumisiin ja kohti upeita uusia kokemuksia upeiden hevosystäviemme kanssa! 

Hintatiedot löydät hinnastostamme. 

Kuva: Hetki Photography


Hyvinvointilomat

Ohjaajina toimivat:
- Sanna Nykänen, psykiatrinen sairaanhoitaja, Valkeavaaran talli yrittäjä. Ensiaputaitoinen kokenut eränkävijä. 

- Miia Kröger, HoitoSulka yrittäjä, koulutettu hieroja, vyöhyketerapeutti, perushoitaja. Ensiaputaitoinen kokenut eränkävijä.

Hyvinvointilomiin voi sisällyttää toiveiden mukaisesti mm. hemmotteluhoitoja, rentoutusharjoituksia, rentouttavaa ratsastusta satumaisissa metsissä, ohjattu kajakkiretki Juojärven kauniisiin saarimaisemiin, rentouttava metsäretki nuotioevästelyllä, saunomista, paljuilua, elämyksellinen tuliteatteriesitys illan pimeydessä yms. 

Ota yhteyttä niin suunnitellaan sinulle ja ystävillesi sopiva paketti ja tulkaa hemmoteltavaksi!