Hevoset, henkilökunta ja yhteistyökumppanit

Tallimme hevoset

Tähtiliisaus, "Tähti"

Tähti on v. 2013 syntynyt suomenhevosruuna, Sannan erityinen silmäterä. Yhteinen alkumme ei ollut helpoin mahdollinen Tähden herkkyyden ja menneisyyden mörköjen vuoksi, mutta pitkän ammattitaitoisen hevosta kuuntelevan koulutuksen ja päivittäisten maastakäsittelyharjoitusten myötä Tähdestä kuoriutui oikea koko perheen unelmaheppa. Tähti kuljettaa satumetsissä turvallisesti ratsastajia vauvasta vaariin. Tähden herkkyyden ja ravitaustan vuoksi Tähti on maastoratsastuksissa aina Sannan valvonnassa maastakäsin. Pidemmillä maastoilla Tähti toimii vetohevosena ja toimii siinä erinomaisesti antaen koko laumalle varmuutta ja turvaa vaihtuvissa maastoissa. Tähden kanssa aloittelemme lännenratsastustreenejä kun saadaan ratsastuskenttä omaan pihaan. Tähden omistaa Sanna Nykänen.  


Muskur fra Sahala "Mussukka"

Muskur on v. 2009 syntynyt islanninhevosruuna, mamman mussukka. Muskur on luonteeltaan ihan uskomaton viilipytty, rohkea ja utelias kaikenlaisissa maastoissa ja tilanteissa tulipa vastaan mitä tahansa. Hirvienkin kanssa metsässä hän yrittää ystävystyä vaikka mamma on siinä tilanteessa hieman eri mieltä ja haluaisi mennä mieluummin kotiin kuin tuijotella isoa sarvipäätä silmästä silmään. Muskur rakastaa lapsia ja tykkää olla olla lapsilauman paijailtavana vaikka tuntitolkulla. Pilkettä silmäkulmasta löytyy maastoratsastuksilla kun lähin ruohotuppo vetää pientä ponia puoleensa ihan vaan vahingossa. Muskur on todellinen luottokaveri lasten ratsuna ja kulkee possujunassa muiden mukana ruohotupoille jumittamisen lomassa. Muskur on toiminut nuoruudessaan vaellustallilla issikkamaastoilla ja valitettavasti liian painavien ratsastajien kantamisen seurauksena hänellä todettiin pari vuotta sitten skleroosia selkärangassa ja oireilua on alkanut ilmetä nyt enemmän, joten hän on jatkossa vain pienten lasten (max 30kg)  talutusratsuna käyntimaastoissa. 
Muskurin omistaa Sanna Nykänen. Tallimme henkilökunta

Kuva: Hetki Photography
Kuva: Hetki Photography

"Iloinen tervehdys! Olen Sanna, Valkeavaaran tallin yrittäjä ja ikuinen heppatyttö. Päätoimisesti toimin psykiatrisena sairaanhoitajana opiskelijaterveydenhuollossa Joensuussa. Tallitoimintaa pyöritän sivutoimisesti iltaisin ja viikonloppuisin, sekä myös loma-aikoina, aidosta rakkaudesta lajiin. Hevosten kanssa olen toiminut jo yli 30 vuotta, ensimmäisen ponini sain 9-vuotiaana ja sille tielle sydämeni jäi hevosten pariin. Oma hevostalli oli minulla jo lapsena suuri unelma, jonka nyt olen saanut onnekseni toteuttaa, suuri kiitos rakkaalle aviomiehelleni tuesta, avusta ja myötäelämisestä unelmani toteuttamisessa. Rakastan eläimiä ja luonnossa liikkumista ja haluan jakaa näitä mahtavia elämyksiä teidän ihanien asiakkaideni kanssa. Sydämellisesti tervetuloa tutustumaan meihin!"


"Moi, olen Sami. Vaimoni ja tyttäreni hevosharrastuksen myötä minusta on muotoutunut tallimme monitoimimies. Olen mukana talutusratsastuksissa, heppaleireillä ja missä apuani milloinkin tarvitaan. Välillä käyn myös itse perheratsastuksilla vaimoni ja tyttäreni kanssa. Vapaa-aikani vietän veneillen, kalastellen ja metsästäen"


Kuva: Hetki Photography
Kuva: Hetki Photography

" Hei, olen Ninni, 11-vuotias innokas heppatyttö. Olen ratsastanut 4-vuotiaasta lähtien ja haaveilen omasta esteponista, johon säästän nyt ahkerasti rahaa. Rakastan kissoja ja hevosten hoitoa. Olen kesätöissä heppaleireillämme."


"Moi. Olen Kasper, 15 v. Auttelen hevosten hoidossa, talutusratsastuksissa ja heppaleireillä. Muuten minua kiinnostaa enemmän mopot ja rubiikin kuutiot kuin hevoset, mutta olen silloin tällöin hevosen selässäkin käynyt."


Kaikenkarvaiseen henkilökuntaamme kuuluu lisäksi kissalaumamme (Lilli, Putti, Potteri ja naapurin Pörri) sekä 
kaksi koiraamme (Gugi ja Niisku) 


Yhteistyökumppanit

Hoitosulka

Olemme aloittaneet yhteistyön Tuusniemellä sijaitsevan hieronta- ja vyöhyketerapiapalveluja tarjoavan HoitoSulka yrityksen kanssa. Ota yhteyttä hemmotteluloman suunnittelemiseksi sinulle ja läheisillesi!

"Hei, olen Miia, iloinen ja rempseällä huumorilla varustettu savolainen. 25 vuoden hoitoalalla työskentelyn jälkeen, pääsin viimein toteuttamaan haaveeni omasta yrittäjyydestä ja perustin HoitoSulka yrityksen vuonna 2018. Olen koulutettu hieroja ja vyöhyketerapeutti sekä lisäksi olen suorittanut 3- vuotisen kiinalaisen lääketieteen peruskoulutuksen, mikä sisältää mm. akupunktion ja moksahoidon. Kehitän ammattitaitoani jatkuvasti erilaisilla kursseilla, kuten esimerkiksi fasciakäsittely, kuumakivihieronta, kinesioteippaus, reikihoito. Luonto on ollut lähellä sydäntäni koko elämäni ajan. Minua on aina kiehtonut erilaiset retriitit ja olen käynyt vuosien saatossa useilla mindfulness- sekä rumpuretriiteillä. Rumpurentoutus on lähellä sydäntäni ja olen itse tehnyt pari shamaanirumpua. Harrastan tuliteatteria ja toimin Juojärven Aarnitulet ryhmässä Poppa-Akkana. Lisäksi olen aktiivinen Qigong ja jooga harrastaja."

HoitoSulka yrityksen löydät Facebookista:

Tästä pääset varaamaan Miian todella ammattitaitoisia hoitoja:

Puhelinnumero: 044 2356904
Osoite: Keskitie 3 71200 Tuusniemi