Hevoset ja henkilökunta

Tallimme hevoset

Tähtiliisaus, "Tähti"

Tähti on v. 2013 syntynyt suomenhevosruuna, Sannan erityinen silmäterä. Yhteinen alkumme ei ollut helpoin mahdollinen Tähden herkkyyden ja menneisyyden mörköjen vuoksi, mutta pitkän ammattitaitoisen hevosta kuuntelevan koulutuksen ja päivittäisten maastakäsittelyharjoitusten myötä Tähdestä kuoriutui oikea unelmaheppa. Tähden herkkyyden ja ravitaustan vuoksi Tähti on maastoratsastuksissa aina Sannan valvonnassa maastakäsin. Tähti ei sovellu aroille ja hevospelkoisille ratsastajille, koska Tähti poimii herkästi ihmisten tunnetiloja ja tarvitsee lempeän ja rohkean lähestymistavan luottaakseen ihmiseen. Tähti on pääsääntöisesti Sannan ja kokeneempien ratsastajien ratsuna. Maastossa Tähti on rohkea ja varma menijä.


Muskur fra Sahala "Mussukka"

Muskur on v. 2009 syntynyt islanninhevosruuna, mamman mussukka. Muskur on luonteeltaan ihan uskomaton viilipytty, rohkea ja utelias kaikenlaisissa maastoissa ja tilanteissa tulipa vastaan mitä tahansa. Hirvienkin kanssa metsässä hän yrittää ystävystyä vaikka mamma on siinä tilanteessa hieman eri mieltä ja haluaisi mennä mieluummin kotiin kuin tuijotella isoa sarvipäätä silmästä silmään. Muskur rakastaa lapsia ja tykkää olla olla lapsilauman paijailtavana vaikka tuntitolkulla. Pilkettä silmäkulmasta löytyy maastoratsastuksilla kun lähin ruohotuppo vetää pientä ponia puoleensa ihan vaan vahingossa. Muskur on todellinen luottokaveri lasten ratsuna ja kulkee possujunassa muiden mukana ruohotupoille jumittamisen lomassa. Muskur on toiminut nuoruudessaan vaellustallilla issikkamaastoilla ja valitettavasti liian painavien ratsastajien kantamisen seurauksena hänellä todettiin pari vuotta sitten skleroosia selkärangassa ja oireilua on alkanut ilmetä nyt enemmän, joten hän on jatkossa vain pienten lasten (max 40kg)  talutusratsuna käyntimaastoissa. 


Jonathan Boko "Joonas"

 Joonas on v. 2017 syntynyt amerikkalainen lämminverinen ravihevonen. Joonas eläköityi raviuralta tammikuussa 2023 ja tuli meille leppoisan maastoratsun hommiin. Joonas on omaksunut uuden ammattinsa erinomaisesti ja kulkee maastoratsuna kuin vanha tekijä. Joonas on myös erinomainen ajohevonen. Joonas on luonteeltaan todella kiltti ja sympaattinen kaikkien kaveri, joka rakastaa erityisesti lapsia ja on lastenkin käsiteltävissä. Joonas on meidän Ninnin oma hevonen, mutta on myös mukana asiakasratsastuksissa. Joonaksella on nuoresta iästään huolimatta raviuran jättämiä vaivoja joten ratsastajan painoraja on maksimissaan 60kg. 


Maxilla "Max"

 Max on naapurimme Lauran omistama lämminverinen ravihevonen. Max on jonkin verran mukana asiakasratsastuksissa sekä myös leiriheppana. Max on todella kiltti ja lapsirakas. Max on myös erinomainen ajohevonen. 

Tallimme henkilökunta

Kuva: Hetki Photography
Kuva: Hetki Photography

"Iloinen tervehdys! Olen Sanna, Valkeavaaran tallin yrittäjä ja ikuinen heppatyttö. Päätoimisesti toimin psykiatrisena sairaanhoitajana opiskelijaterveydenhuollossa Joensuussa. Tallitoimintaa pyöritän sivutoimisesti iltaisin ja viikonloppuisin, sekä myös loma-aikoina, aidosta rakkaudesta lajiin. Hevosten kanssa olen toiminut jo yli 30 vuotta, ensimmäisen ponini sain 9-vuotiaana ja sille tielle sydämeni jäi hevosten pariin. Oma hevostalli oli minulla jo lapsena suuri unelma, jonka nyt olen saanut onnekseni toteuttaa, suuri kiitos rakkaalle aviomiehelleni tuesta, avusta ja myötäelämisestä unelmani toteuttamisessa. Rakastan eläimiä ja luonnossa liikkumista ja haluan jakaa näitä mahtavia elämyksiä teidän ihanien asiakkaideni kanssa. Sydämellisesti tervetuloa tutustumaan meihin!"


"Moi, olen Sami. Vaimoni ja tyttäreni hevosharrastuksen myötä minusta on muotoutunut tallimme monitoimimies. Olen mukana talutusratsastuksissa, heppaleireillä ja missä apuani milloinkin tarvitaan. Välillä käyn myös itse perheratsastuksilla vaimoni ja tyttäreni kanssa. Vapaa-aikani vietän veneillen, kalastellen ja metsästäen"


Kuva: Hetki Photography
Kuva: Hetki Photography

" Hei, olen Ninni, 11-vuotias innokas heppatyttö. Olen ratsastanut 4-vuotiaasta lähtien ja haaveilen omasta esteponista. Harjoittelen hevosen omistajan elämää nyt ensimmäisen oman hevoseni Joonaksen kanssa. Rakastan kissoja ja hevosten hoitoa. Olen kesätöissä heppaleireillämme."


"Moi. Olen Kasper, 15 v. Auttelen hevosten hoidossa, talutusratsastuksissa ja heppaleireillä. Muuten minua kiinnostaa enemmän mopot ja kuntosaliharjoittelu kuin hevoset, mutta olen silloin tällöin hevosen selässäkin käynyt."


Kaikenkarvaiseen henkilökuntaamme kuuluu lisäksi kissalaumamme (Lilli, Putti ja Potteri) sekä 
kolme koiraamme (Gugi, Niisku ja Lalli)